Print Page | Close Window

Glowing exshast and high idle

Printed From: West Coast Fieros
Category: Technical Topics Forum
Forum Name: Technical Questions and Discussions
Forum Description: Got a technical question about your fiero? ask it here.
URL: http://www.westcoastfieros.com/forum/forum_posts.asp?TID=3847
Printed Date: 13 December 2018 at 5:51am
Software Version: Web Wiz Forums 11.04 - http://www.webwizforums.com


Topic: Glowing exshast and high idle
Posted By: Youngster
Subject: Glowing exshast and high idle
Date Posted: 31 August 2018 at 2:52pm
I have a 85 gt 4 speed fiero and just recently when I was driving my idle jumped up to 2000-2500. I have no vacume leeks I can find I used propane and pressurised th intake to no avail.
I do have exhaust leaks some pretty bad but they where there before the issue. It's not a cloged cat I disconnected it to see. I put a new egr valve on a month ago. Definitely a lean problem I just don't know enough about these cars I have only had it for 2 months now. Any help would be great thanks



Replies:
Posted By: Capt Fiero
Date Posted: 02 September 2018 at 6:00am
More than likely its a cracked EGR pipe.   Kinda a pain to change but it can be done with the plenium still on the car.  Easiest if you have a 10mm swivel head ratchet wrench.  


-------------
Capt Fiero
88 Fiero GT 5spd V6
Eight Fifty Seven GT V8 5spd.


Posted By: ARTIC-1
Date Posted: 02 September 2018 at 11:10am
Hi I had the same thing,drove me Nuts!Just by fluke! I found it,Same thing,No Vac leeks,Check
Every thing 10 X over? Spent so much time an $,in the end---It was my plug wires.Fired it
Up one Evening,Dark out,an seen it!! My plug wires were Trace/Arcing all over,looked like Starwars,
Hard to see at first,a little mist ,spray(Water)will help to see the Arcs,, Do an Oms,, on your wires.
,maby that's it.Like Dave said all so--EGR is all so one to check.an Fuel SYS to.
Good luck

-------------
SNOW MAN

87-GT/AUTO-2.8_ WHITE

88-TTop/ Duke-2.5. RED


Posted By: Youngster
Date Posted: 04 September 2018 at 10:04pm
Thanks for the help ended up being that. It was partly masked by the heat blanket around it being sucked in. Now I just have to find one to replace it with. Also 2 of my wires didn't have crimps on them so i will need those too.



Print Page | Close Window

Forum Software by Web Wiz Forums® version 11.04 - http://www.webwizforums.com
Copyright ©2001-2015 Web Wiz Ltd. - http://www.webwiz.co.uk